18.07.22 

ImageКомпанія Baykar Makina не постачала і ніколи не постачатиме свою продукцію в росію, оскільки підтримує суверенітет України та її боротьбу за незалежність.

Про це генеральний директор компанії Baykar Makina Халюк Байрактар сказав у коментарі телеканалу CNN.

“Туреччина та Україна мають стратегічний рівень відносин, особливо в аерокосмічній та оборонній галузі. Це роки зусиль. Туреччина підтримує Україну бойовими безпілотниками, ми також закуповуємо в України двигуни для безпілотників. Ми побудували відносини з Україною за принципом win-win, що дає переваги обом країнам. І у цьому сенсі ми чітко підтримуємо Україну”, - сказав Байрактар.

Відповідаючи на запитання щодо ймовірності постачання продукції Baykar Makina у росію керівник компанії запевнив, що цього ніколи не станеться.

“Ми не постачали та не забезпечували їх (росію - ред.) і ніколи цього не робитимемо. Ми підтримуємо Україну, підтримуємо її суверенітет, її боротьбу за свою незалежність фактично”, - заявив Байрактар.

Нагадаємо. Baykar Makina передала Україні безкоштовно БПЛА Bayraktar TB2, на який зібрали кошти у Литві. Нині у Польщі триває збір коштів на Bayraktar для України.

Джерело ukrinform