11.08.22 

ImageІрландська низькобюджетна авіакомпанія Ryanair більше не пропонуватиме польоти за найдешевшими тарифами в розмірі €1 та €10.

Про це в четвер заявив виконавчий директор авіаперевізника Майкл О'Лірі в ефірі BBC.

"Немає сумнівів, що наші квитки за €1, €0,99 і навіть €9,99 були найдешевшими на ринку. Я думаю, протягом наступних кількох років таких пропозицій більше не буде. Епоха квитків за €10 закінчилася", - сказав О'Лірі. Він визнав, що зростання цін пов'язане зі "стрімким подорожчанням авіаційного палива".

Ryanair вважається одним з найдешевших авіаперевізників у світі поряд з британським EasyJet, іспанським Vueling та угорським Wizz Air. Ціна перельотів між містами Європи у компанії починалася від €9,99 і змінювалася залежно від маршруту, а з рекламною метою могла бути знижена аж до €0,99.

За словами глави компанії, середня вартість авіаквитків тепер "зросте з приблизно €40 минулого року до приблизно €50 протягом наступних п'яти років". Проте він вважає, що така динаміка "не позначиться на кількості пасажирів".

Раніше О'Лірі зазначав, що квитки на літак дорожчатимуть у середньостроковій перспективі через зростання цін на пальне, екологічні збори та наслідки Brexit. В інтерв'ю газеті Financial Times він назвав абсурдним той факт, що "політ до лондонського аеропорту Станстед коштує менше, ніж поїздка на поїзді з повітряної гавані до центру міста".