12.08.22 

ImageНайбільший російський вантажний авіаперевізник "Волга-Днепр" змінить власника через введені проти нього санкції.

Засновник компанії Олексій Ісайкін потрапив під санкції Великої Британії через російське вторгнення до України.

Новими власниками компанії можуть стати Сергій Шкляник, Сергій Педан та Валерій Габріель, з якими Ісайкін запускав "Волга-Днепр" у 1990 році. Вихід Ісайкіна з капіталу компаній може дозволити відновити роботу як мінімум британського перевізника та відкриє "шляхи порятунку частини флоту за кордоном".

"Волга-Днепр" — найбільша вантажна авіагрупа Росії. На початку 2022 року вона займала понад половину російського ринку авіаційних вантажоперевезень. 10 серпня стало відомо, що компанія скоротить у авіакомпаніях AirBridgeCargo і "Атран", що належать їй, понад 200 пілотів, що літали на літаках виробництва Boeing. Через санкції літаки мають бути повернуті лізинговим компаніям.

Велика Британія запровадила санкції проти Ісайкіна через те, що він був директором компанії, яка здійснює діяльність у секторі, що має стратегічне значення для уряду Росії, і, отже, бере участь чи брав участь у отриманні вигоди від уряду РФ або на його підтримку.

На даний момент "Волга-Дніпро" здійснює чартерні вантажні авіаперевезення, у тому числі за підтримки уряду Москви. У її парку залишаються 12 Ан-124-100 та 5 Іл-76ТД-90В. За деякими даними, лише 7 задіяні в польотах.

Найбільша вантажна авіакомпанія Росії - AirBridge Cargo шукає можливості продовжити діяльність за межами країни. Вона веде переговори про переведення свого флоту та персоналу під сертифікат вантажного підрозділу еміратського перевізника Etihad. Угода з близькосхідною компанією дозволила б пілотам ABC, що залишилися, продовжити польоти, а самій авіакомпанії — заробити кошти для оплати лізингових платежів за свої літаки. CargoLogic Air і CargoLogic Germany практично не мають шансів вижити.

Раніш повідомлялось, що найбільша російська вантажна авіагрупа "Волга-Днепр" скоротить понад 200 пілотів у своїх дочірніх авіакомпаніях AirBridgeCargo та "Атран", які літали літаками Boeing.