15.08.22 

ImageЧерез введені ЄС санкції проти Росії 10 російських літаків з кінця лютого і досі перебувають в аеропортах різних міст Німеччини.

Про це повідомляє RND з посиланням на заяву Мінтрансу ФРН.

"Відповідно до режиму санкцій ЄС власники не можуть використовувати літаки, заборонено зліт та відправлення їх в інші місця", - наголошується в заяві німецького Мінтрансу.

За даними відомства, у Лейпцигу знаходяться три російські Ан-124, вони використовувалися в основному для чартерних вантажних рейсів; в Кельні - Bombardier Challenger 300 і Boeing 737. Boeing 737 використовувався для пасажирських рейсів, а Bombardier вміщує від восьми до 11 пасажирів, і належить приватній особі.

У Франкфурті-Хані стоїть Boeing 747, що також використовується для пасажирських перевезень, а в Баден-Бадені стоять чотири бізнес-джети - Cessna 750, два Embraer Legacy 600 і один Bombardier Global Express. Крім того, у Мюнхені заблоковано Airbus A320, взятий російською авіакомпанією в лізинг.

Німеччина наприкінці лютого 2022 року поряд з рештою країн ЄС закрила свій повітряний простір для російських літаків у відповідь на агресію Росії в Україні.