01.09.22 

ImageТурецька компанія Baykar Defence представила прототип реактивного безпілотного літального апарата MIUS (бойова безпілотна авіаційна система).

Цей реактивний БПЛА, який має стати першим безпілотним винищувачем, уже став учасником виставки TeknoFest та уже готовий до майбутніх льотних випробувань. Про це технічний директор компанії Baykar Makina Сельчук Байрактар написав у своєму Twitter.

Для виробництва цих БПЛА планується використовувати два типи реактивних двигунів виробництва української "Мотор Січ": AI-322Ф та АІ-25TЛТ.

Передбачається, що базова версія MIUS матиме швидкість польоту близько 800 км/год, тривалість польоту до 5 годин та висоту польоту до 12 км.

Бойове навантаження складатиме близько 1 тонни, а MIUS зможе виконувати функції знищення повітряних цілей, завоювання переваги у повітрі та знищення протиповітряної оборони ворога.

Також передбачається, що MIUS буде складовою авіагрупи майбутнього турецького авіаносця TGG Anadolu, та зможе діяти як "ведений" у парі з пілотованим винищувачем.

 

Джерело defence-ua