06.09.22 

ImageТурецька компанія Baykar Makina передасть Україні ударний БПЛА “Bayraktar TB2”, на який в Польщі зібрали кошти в липні, упродовж 1-2 місяців.

Про це на Міжнародній виставці оборонної промисловості у Кєльце (Польща) повідомив Укрінформу гендиректор Baykar Makina Халюк Байрактар.

“Польський” Bayraktar буде доставлено в Україну упродовж одного – максимум двох місяців”,- повідомив Байрактар. Він додав, що це, ймовірно, буде у жовтні.

У Польщі наприкінці липня зібрали 100% коштів на Bayraktar для України. Кошти в межах акції "Купімо Україні Bayraktar", що тривала упродовж місяця, перевели понад 200 тис. людей.

Ініціатор акції, відомий польський журналістСлавомір Сєраковський, висловив сподівання, що турецький виробник передасть “польський” Bayraktar Україні безкоштовно, як у випадку з литовським безпілотником, чи трьома безпілотниками фонду Сергія Притули.

Згодом, компанія Baykar Makina підтвердила, що передасть Україні “польський” Bayraktar безкоштовно, а зібрані на безпілотник кошти буде витрачено на гуманітарні проєкти в Україні.

Нагадаємо. Байрактари успішно працюють в ЗСУ. Упродовж трьох діб, з 31 серпня по 2 вересня, парою БпЛА Bayraktar ТВ-2 було знищено ворожу техніку загальною вартістю близько $26,5 млн. Для цього успіху українськи пілоти знищили кілька ворожих ЗРК та РЛС.