21.09.22 

ImageКомпанія Airbus Defence and Space розробила та випробувала систему завантаження великогабаритних військових вантажів у літак Airbus Beluga A300-600ST.

Можливість була успішно випробувана під час перевірочних навчань зі збройними силами Німеччини, першим замовником системи, шляхом завантаження військового вертольота середньої вантажопідйомності CH53 у Beluga.

"Попит на негабаритні повітряні вантажні можливості зростає. Потужностей недостатньо, і в світлі поточних геополітичних подій багато клієнтів шукають нові, швидкі та ефективні рішення. Це саме те, що ми пропонуємо з нашим флотом Beluga ST", - розповів Майкл Шолхорн, генеральний директор Airbus Defense and Space. - "Наші команди працювали над чудовим рішенням для швидкого, ефективного й автономного завантаження важких військових вантажів на літак. Швидкість, маневреність і автономність є ключовими елементами для наших клієнтів, коли справа доходить до таких операцій".

Система була розроблена та виготовлена ??з нуля за 1,5 роки – від початкового обміну ідеями з німецьким замовником до її перевірки, яка ще підлягає остаточному підтвердженню Бундесвером у найближчі тижні. Система дозволяє організувати завантаження CH53 протягом менш ніж 1,5 години, а фактичний процес завантаження в літак Beluga може бути виконаний приблизно за годину. Загальна вантажопідйомність системи, для використання якої не потрібен кран, досягає 35 тонн, система може бути передислокована до місця призначення літака.

До того, як на початку цього року було оголошено про плани запропонувати послуги існуючого флоту Beluga ST, парк із п’яти літаків використовувався виключно для транспортування великих секцій літаків між різними заводами Airbus у рамках виробничої системи компанії. З появою нового Beluga XL, зробленого на платформі A330-200, існуючий парк Beluga ST готовий до обслуговування клієнтів по всьому світу.