22.09.22 

Image22 вересня  у судовому комплексі "Схіпхол" біля Амстердама відбулося останнє засідання суду у справі МН17 

Головуючий суддя Хендрік Стейнгаюс оголосив, що рішення у справі МН17 буде оголошено 17 листопада 2022 року о 13:30 за місцевим часом стосовно всіх чотирьох осіб.

"Суд має намір 17 листопада 2022 року оголосити вирок у справі, якщо не виникнуть якісь непередбачені обставини", - сказав головуючий суддя.

Це було формальне засідання. Воно тривало менше п'яти хвилин. У судовій залі були присутні родичі загиблих, їхні адвокати та захист одного із чотирьох обвинувачених – підполковника ГРУ Олега Пулатова.

Після судового засідання родич трьох жертв трагедії MH17, член правління фонду “Авіакатастрофа” Антон Котте висловив побажання, щоб увесь світ знав про причетність росії до збиття літака.

“Особисто для мене, то я не так зацікавлений у цих чотирьох підозрюваних, бо вони зробили свою справу, організовану за наказом. Мені дуже цікаво почути, чи скаже щось суддя про те, що причетна росія. Якщо це буде так, то ми як фундація можемо зробити наступний крок, щоб пояснити процес всьому світу та оголосити, що зараз ми із впевненість можемо сказати, що росія зробила в Україні з MH17. І це єдина можливість отримати більше уваги, бо досі є багато місць у світі, де люди й гадки не мають про те, що там відбулося”, - сказав Котте. 

Джерело ukrinform