21.10.22 

ImageГлава МЗС Дмитро Кулеба у розмові з прем’єр-міністром Ізраїлю Яїром Лапідом обговорив запит України щодо надання систем і технологій протиповітряної та протиракетної оборони.

Очільник МЗС розповів ізраїльському прем’єру про людські жертви та руйнування через російські ракетні удари та застосування іранських дронів-камікадзе.

"Говорив із прем’єр-міністром Ізраїлю Яїром Лапідом і поінформував його про невимовні страждання, загибель людей і руйнування, спричинені російськими ракетами та безпілотниками іранського виробництва", - написав  керівник зовнішньополітичного відомства у Твіттері.

Кулеба додав, що в ході розмови детально обговорювався запит України до Ізраїлю з приводу надання систем і технологій протиповітряної та протиракетної оборони.

Раніше ізраїльський уряд запропонував допомогу Україні в розробці системи раннього попередження про ракетні удари. Міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц 19 жовтня заявив, що його країна не постачатиме зброю Україні для протистояння російському вторгненню.

Ізраїль надіслав Україні запит на обмін інформацією про потреби країни в системах протиповітряної оборони і після отримання відповіді зможе "допомогти в розробці рятувальної системи раннього попередження цивільного населення".