31.10.22 

ImageТурецький виробник бойових безпілотників Baykar сподівається, що незабаром зможе протистояти безпілотникам -камікадзе, таким як іранські дрони.

 «Незабаром наші Bayraktar TB2 і Ak?nc? матимуть ракети "повітря-повітря"; не тільки для ураження безпілотників, але й інших ворожих літаків... ми проводимо наші випробування», — сказав Халук Байрактар під час оборонного ярмарку в Стамбулі .

Під час виставки SAHA Expo було підписано контракт між турецьким ракетобудівним гігантом Roketsan і Baykar щодо інтеграції ракети ППО Sungur для боротьби з безпілотниками.

Sungur є "перевіреним боєприпасом, особливо проти рухомих цілей, таких як вертольоти та безпілотники. Використання його з наших безпілотних літальних апаратів (БПЛА) як ракети класу «повітря-повітря» змінить ситуацію", — сказав на ярмарку Мурат Ікінчі, генеральний менеджер Roketsan.

Інтеграція таких ракет до бойових безпілотників Akinci та Bayraktar TB2 може призвести до створення недорогої концепції повітряного патрулювання для усунення таких загроз, як ударні гелікоптери та ворожі безпілотники, включаючи безпілотники-камікадзе, замість використання дорогих літаків повітря-повітря ракети.

Зараз Україна намагається перехопити БПЛА-камікадзе, які використовує Росія, маючи на озброєнні винищувачі, але використання БПЛА буде для них економічно ефективним рішенням.

Фото defenceturk.net 

Джерело daily sabah