05.12.22 

ImageВідомий астронавт зустрівся з пілотами Повітряних Сил Збройних Сил України 

Днями в Києві відбулася історична зустріч відомого американського астронавта, рекордсмена з польотів, капітана ВМС США у відставці Скотта КЕЛЛІ та командувача Повітряного командування «ЦЕНТР», генерал-лейтенанта Анатолія КРИВОНОЖКА. Також на зустрічі були присутні бойові пілоти.

Американський гість нині є амбасадором кампанії UNITED24, яка збирає кошти на допомогу Україні у протистоянні з російською навалою. Тож йому було цікаво і важливо дізнатися з перших вуст командувача оборони Києва, як нам вдалося вистояти в перші дні повномасштабного вторгнення, як боронимо українське небо і які потреби маємо на сьогодні. 

Очільник повітряного з’єднання розповів про героїчну роботу української авіації, зенітних ракетних та радіотехнічних військ в перші місяці війни, які зірвали плани з бомбардувань наших міст. Про мужній захист українських аеродромів і їх відновлення за добу після 30 ракетних ударів поспіль. Про підле руйнування ворогом критичної цивільної і такої життєвонеобхідної інфраструктури. І звісно йшла мова про “Привида Києва” - незламних і нескорених Героїв України…

Як росіяни перейшли до нової тактики: ракетного терору з далеких відстаней. І щоб протидіяти йому, слід озброїти українське військо сучасними далекобійними зразками зброї.

С.Келлі розуміє і поділяє потребу України у даному озброєнні, бо переконався на власні очі перебуваючи в Ірпені, а після відвідуючи Охматдит, яке зло, розруху, смерть і горе приніс «руський мир» на нашу землю.