04.02.23 

Image"Чорну скриньку" гелікоптера, який впав у Броварах, розшифрують за один-два тижні - нардеп

 "Чорну скриньку" з гелікоптера, який впав у Броварах, планують розшифрувати за тиждень, максимум – два. Пріоритетними версіями авіакатастрофи є помилка пілота та технічна несправність. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас.

 "Ми розуміємо, що під час таких подій важлива інформація з «чорних скриньок». Я знаю, що наші правоохоронці вже працюють разом з французькими колегами. Я сподіваюсь, приблизно за тиждень, максимум – два все ж таки буде розшифровано «чорну скриньку», й після того ми зможемо більш детально ознайомитися з найбільш пріоритетною версією", - розповів Іонушас.

Іонушас зазначив, що наразі пріоритетними є версії щодо помилки пілота та технічної несправності гвинтокрила. Також не відкидається версія диверсії, але вона йде не однією з пріоритетних.

"Ми домовилися, що поставимо на особистий контроль комітету питання технічної справності інших гвинтокрилів. Ви знаєте, що правоохоронці вже зробили певні процесуальні дії, обшуки стосовно відпрацювання цієї версії, вони рухаються по контрактах на підставі яких була здійснена купівля цих гвинтокрилів", - сказав Іонушас.

18 січня зранку у Броварах поруч з дитсадком та житловим будинком впав гелікоптер ДСНС. На борту було керівництво МВС - міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович - у складі опергрупи, а також 3 члени екіпажу. Усі 10 людей на борту вертольота загинули.

Загалом відомо про 14 загиблих, з них 1 дитина, 25 постраждалих, з них 11 дітей.

Джерело UNN