08.02.23 

ImageРозслідування причин падіння гелікоптера ДСНС у Броварах, що призвело до загибелі 14 людей, зокрема й керівництва МВС України, може бути завершеним протягом двох місяців.

Про це заявив ще в статусі виконуючого обов'язків міністра внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі телемарафону 6 лютого.

"Я думаю, місяць-два. По-перше, це слідство, я не можу говорити за слідство. По-друге, це робота колективу. По-третє, всю інформацію, яку отримаємо, ми маємо проаналізувати і потім дати кінцевий результат", - сказав Клименко.

"Всі гелікоптери класу ЄС 225 компанії Airbus [Helicopters] сьогодні знаходяться на аеродромах. Працюють відповідні фахівці", — наголосив Клименко. Як зазначив очільник відомства, зараз триває перевірка всіх гелікоптерів, які перебувають у системі МВС.

"Цей процес затягнеться на якийсь час. Я думаю, місяць-два. По-перше, це слідство, я не можу говорити за слідство. По-друге, це робота великого колективу", — сказав він, відповідаючи на запитання журналістів про завершення розслідування.

Клименко відповів, що до процесу також буде залучено іноземних експертів. За його словами, після того, як всю інформацію буде отримано, її проаналізують і лише після цього можна буде робити підсумкові висновки.

Клименко зазначив, що сьогодні всім керівникам МВС до завершення розслідування можна використовувати виключно автомобільний транспорт.

Джерело focus