22.02.23 

ImageСвідчення того, що на аеродромі Широке у Запорізькій області знищується злітна смуга, з’явились ще на початку 2021 року.

А сьогодні, 22 лютого 2023 року, в Офісі Генпрокурора заявили, що внаслідок таких дій аеродром неможливо використовувати для зльоту та посадки літаків Повітряних сил ЗСУ. 

2-кілометрова бетонна смуга, яка могла приймати такі типи літаків як Ан-24, Ан-26, Як-40, повністю знищена.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора  повідомлено про підозру виконувачу обов’язків директора Державного навчально-виробничого закладу авіаційного профілю "Запорізький центр льотної підготовки імені Маршала авіації О.І. Покришкіна" у розтраті майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, залучивши третіх осіб зі спеціалізованою технікою, здійснив незаконний демонтаж 398 аеродромних плит "ПАГ-14", які знаходились в конструкціях руліжних доріжок. Також демонтовано місця стоянки авіаційної техніки аеродрому.

У подальшому демонтовані аеродромні плити реалізувалися зацікавленим особам. Отриманими коштами підозрюваний розпорядився на власний розсуд. Таким чином здійснено розтрату державного майна на загальну суму майже 3 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Фото 2021 року. Авіаційна спільнота звертала увагу на знищення аеродрому в березні 2021 року