23.03.23 

ImageПопри закритий авіапростір українці продовжують подорожувати та шукати маршрути для відпочинку і перезавантаження.

Туроператор Join UP! проаналізував основні напрямки, які користуватимуться попитом цього року.

Середземномор’я 

Подорож на острови — ідеальний варіант відпустки. Саме відчуття того, що ти не просто на узбережжі, а десь посеред моря, створює особливу атмосферу. До того ж, як острів Кіпр, так і грецький Крит мають не тільки приголомшлеві природні локації, але й безліч історичних пам’яток, які цікаво досліджувати. Відправитись на Кіпр можна вже з 29 квітня (від 18 615 грн*), а на Крит — з 24 травня (від 16 904 грн*). Вильоти здійснюються з Кишинева (Молдова). Класична для українців Анталія (Туреччина)  цього року відкрита з Кишинева (Молдова), Жешува та інших міст Польщі з 28.04 (від 16 298 грн*) і з Сучави та ще кількох міст Румунії  з 12.06. (від 10 667 грн*). 

Іспанське узбережжя 

Якщо ви думаєте, що подорож до континентальної Іспанії — це обов’язково великі міста, то помиляєтесь. Тури до Коста-Брава й Коста-Дорада доводять, що іспанське узбережжя не менш цікаве за Барселону чи Мадрид. Так, Коста-Брава відома не тільки пляжами й морем, але й старовинними замками та монастирями в горах, а шанувальники Сальвадора Далі відшукають тут чимало місць, пов’язаних із життям видатного художника. 

Коста-Дорада знаходиться південніше й серед іспанців має другу назву «золоте узбережжя» через безліч піщаних пляжів. Для тих, хто відпочиває з дітьми тут є парк атракціонів «ПортАвентура». Рейси з Молдови на обидва курорти починаються 30 квітня, а тур вартуватиме від 21 399 грн*.

Балканські пригоди

Курорти Албанії й Чорногорії давно відомі українцям. Поєднання гірських масивів, великих озер, лісів, заток із історичним локаціями та розвиненою інфраструктурою роблять ці напрямки особливо затребуваними. 

Обидві програми стартують у червні, але відправитись у Чорногорію можна буде з 6 червня з Жешува (Польща), а в Албанію з 11 червня з Кишинева (Молдова). Ціни на обидва напрямки одні з найприємніших: Чорногорія від 15 241 грн*, а Албанія від 16 024 грн*.

Різноманітна Африка та екзотична Азія

Африканські країни в портфоліо туроператора максимально відрізняються своєю атмосферою одна від іншої. Класичний Єгипет, колоритний Туніс та розслаблений Занзібар (Танзанія) розташовані на одному континенті, але дарують зовсім різний досвід. Відправитись в улюблені Шарм-еш-Шейх чи Хургаду можна з Польщі в будь-яку пору року, а тури стартують від 19 941 грн*. 

Поїхати в Туніс — одну з найцікавіших країн Магрибу — можна з Румунії. Вильоти стартують 7 червня й вартуватимуть від 13 841 грн*. Також є можливість вильоту з польських Катовиці та Варшави. 

Якщо ж хочеться ще ближче до екватора, то можна вибрати острів Занзібар у Танзанії. Саме цією країною надихались автори легендарного «Короля лева» тож африканський колорит варто шукати там. Тури відправляються з Польщі (Краків, Варшава), Чехії (Прага), Угорщини (Будапешт) та Румунії (Бухарест), а ціна починається від 44 344 грн*.

До ОАЕ з їх футуристичними хмарочосами й штучними островами можна відправитись з Польщі (Краків, Варшава), Чехії (Прага), Угорщини (Будапешт) та Румунії (Бухарест), а ціна починається від 32 752 грн*.

Далі — екзотика. Мальдіви з унікальними віллами на березі океану, або саме над морською водою. Полетіти можна  з Польщі (Краків, Варшава), Чехії (Прага), Угорщини (Будапешт) та Румунії (Бухарест). Вартість туру від 48 837 грн*. Шрі-Ланка з серфінгом та слонами в джунглях — від 40 548 грн*. Рейси виконуються з Польщі (Краків) та Румунії (Бухарест).

Знову доступний Таїланд, який чи не найдовше залишався закритим під час пандемії.   Гомінливий Бангкок, буддистські храми, Сіамська затока й Андаманське море. Полетіти можна з Чехії (Прага), Румунії (Бухарест) чи Польщі (Краків, Варшава), а вартість турів починається від 46 237 грн*.

Автобусні тури

Для тих, хто не хоче ускладнювати маршрут і спочатку їхати в аеропорт однієї з сусідніх країн, є можливість подорожувати автобусом. У цьому сезоні можна поїхати до Туреччини, Болгарії, Чорногорії чи Греції.

До Анталії доступні маршрути з Києва (з 25.04), Одеси (25.04) та Дніпра (20.05). Вартість турів починається від 11 294 грн*. Відправитись до Чорногорії можна з Києва та Львова. Тури доступні з 3 червня від  11 087 грн*. Поїхати в Грецію на півострів Халкідікі також можна з Києва та Львова з 3 червня, а вартість турів починається від 14 358 грн*. Болгарія доступна з тих само міст та дати, а ціна стартує від 8 640 грн*.

«Для всього світу туріндустрія України сьогодні унікальний кейс. Ми не зникли через війну й продовжуємо працювати, підтримуємо економіку, створюємо робочі місця, а головне — надихаємо українців, — коментує Катерина Артюх, Owner Representative туроператора Join UP!. — Ми віримо, що у часи суттєвого стресового навантаження саме подорожі стають джерелом приємних емоцій і спокою». 

 __________________________

* — усі ціни актуальні на момент публікації, для однієї людини і турів тривалістю 7 ночей при розміщенні в двомісних номерах.

 

Довідка про компанію

Join UP! — український міжнародний туроператор із власними крилами, був заснований у 2010 році. За 13 років став одним із найсильніших туроператорів та найпотужніших гравців на туристичному ринку України. До початку повномасштабної війни займав 30% українського ринку. Станом на 2023 рік — 40% ринку. Оберт у 2021 році — $400 млн.

Організації, які працюють під брендом Join UP!™, також представлені в Казахстані, Естонії, Латвії, Литві, Молдові, Польщі та Румунії. Головний офіс Join UP! знаходиться в Києві.

Організації, які працюють під брендом Join UP!™, разом з авіакомпанією SkyUp Airlines утворюють групу бізнесів UPfamily. Станом на 2023 рік вона об’єднує понад 1500 співробітників у всіх країнах, де представлена.