19.05.23 

ImageПрезидент Зеленський прокоментував рішення США підтримати міжнародну коаліцію винищувачів.

"Вітаю історичне рішення США та Президента Джо Байдена підтримати міжнародну коаліцію винищувачів. Це суттєво зміцнить нашу армію в небі. Розраховую обговорити практичну реалізацію цього рішення під час саміту #G7 у Хіросімі", - написав Зеленський у Твіттері.

Новину про те, що Сполучені Штати готові схвалити навчання українських пілотів на винищувачах F-16 вітають також Нідерланди разом із британськими, данськими та бельгійськими колегами.

“Разом із моїми британськими, данськими та бельгійськими колегами ми вітаємо новину про те, що Сполучені Штати готові схвалити навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Умови будуть розроблені в найближчі тижні. Україна може розраховувати на непохитну підтримку Нідерландів та міжнародних партнерів”, - написав у Твіттері прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Президент Джо Байден запевнив лідерів "Групи семи", що Сполучені Штати підтримають зусилля з підготовки українських пілотів на літаках західного зразку, включно з F-16.

За інформацією західних ЗМІ, раніше в американській адміністрації дали зрозуміти європейським союзникам, що США не перешкоджатимуть їм у постачанні винищувачів F-16 в Україну.

Нагадаємо. Для навчання українських льотчиків управлінню американськими винищувачами F-16 буде потрібно лише 4 місяці. Раніше йшла мова про 18 місяців. 

Джерело ukrinform