01.06.23 

ImageПерший за три роки комерційний рейс Lufthansa з Airbus A380 стартував 1 червня 2023 року. 

Літак, зареєстрований як D-AIMK, виконає рейс з аеропорту Мюнхена (MUC) до аеропорту Бостона Логан (BOS) рейсом LH424.  

Airbus A380 повернувся до флоту німецької авіакомпанії після більш ніж трьох років, коли переважна більшість більших чотиримоторних літаків залишились на землі під час пандемії COVID-19 через відсутність попиту на авіаперельоти та великі експлуатаційні витрати літака. 

Згідно з даними flightradar24.com, літак вилетів з MUC о 16:01 за місцевим часом (UTC +2) і, за оцінками, прибуде в BOS о 17:54 за місцевим часом (UTC -5). Протягом останніх кількох тижнів Airbus A380 та його екіпажі виконували багато тренувальних та ознайомчих польотів, відвідуючи багато європейських міст, поки пілоти знову знайомилися з літаком. 

Lufthansa, як і багато авіакомпаній, які раніше експлуатували літаки Airbus A380, припинила роботу цього типу у відповідь на зростання попиту на подорожі після пандемії. Хоча німецька авіакомпанія повторила, що літаки не мають довгострокового майбутнього в авіакомпанії, загалом щонайменше шість A380 потенційно повернуться до флоту перевізника до 2024 року. 

Авіакомпанія, що базується в аеропорту Франкфурта (FRA), запланувала кілька рейсів з MUC за допомогою A380, зокрема до таких напрямків, як міжнародний аеропорт Лос-Анджелеса (LAX), міжнародний аеропорт Суварнабхумі в Бангкоку (BKK), BOS і міжнародний аеропорт імені Джона Ф. Кеннеді в Нью-Йорку. Аеропорт (JFK). 

Раніше Lufthansa експлуатувала аж 14 літаків Airbus A380. 

Джерело aerotime