27.10.23 

ImageАвіалінії Антонова виконали термінове транспортування ротора для силової установки із США до Японії

Авіалінії Антонова благополучно доставили ротор силової установки на борту одного зі своїх літаків Ан-124-100 з Атланти, штат Джорджія, США, до Нагої, Японія. Трансатлантична подорож тривала три дні з двома технічними зупинками в Калгарі, Канада та Анкорідж, США, і стала єдиним варіантом доставки вантажу до місця призначення в запитаний час.

Ротор вагою близько 53 000 кілограмів транспортувався в спеціальній рамі, виготовленій спеціально для цієї місії. Для завантаження важкої окремої частини з вантажівки в Ан-124-100М використовувалася рампа, розроблена та виготовлена ??власними інженерами Антонова разом із зовнішнім краном. Коли ротор безпечно піднявся на борт, технічний екіпаж демонтував рампу та завантажив його в літак, щоб знову використовувати для вивантаження вантажу в місці призначення.

Після ремонту в США ротор був готовий до транспортування до місця призначення. Ротор електростанції був терміново потрібен перед початком зимового сезону в Японії, коли споживання електроенергії інтенсивне, а авіаперевезення – це швидший спосіб доставити вантажі за короткий час.

«Хоч це була термінова відправка, авіакомпанія «АНТОНОВ» розуміла важливість цієї місії і дійсно оперативно відреагувала. «АНТОНОВ» є фахівцем з багатим досвідом авіаційних перевезень великогабаритних вантажів, ми покладаємо великі очікування на майбутнє», — сказав Тошіокі Мадзіма, менеджер з продажу вантажів Western Associates, Inc.

«Ми повністю усвідомлюємо свою відповідальність як проектного вантажного авіатранспортного судна. Коли проект полягає в тому, щоб «Антоновим не було іншого імені», ми докладаємо всіх зусиль, щоб виконати місію вчасно», — сказав Дмитро Просвірін, комерційний директор «Авіаліній Антонова».