01.12.23 

ImageРосійські військові похвалилися знищенням на аеродромі Долгинцеве в районі Кривого Рогу українського літака, який виявився муляжем.

Так, у російському пропагандистському Telegram-каналі  було оприлюднено відео, на якому, як стверджувалося, зафіксовано удар безпілотника-камікадзе Ланцет по Су-25.

Однак користувачі соцмереж помітили, що на оприлюднених кадрах є ціла низка ознак, які свідчать про те, що знищений літак був усього лише приманкою.

Ба більше, з цим погоджуються навіть у прокремлівських пабліках, нарікаючи, що "Ланцет "тука дорога і коштує набагато дорожче за будь-який макет».

"Це мертвий борт. Немає заглушок. Немає належного барахла навколо літака. Стоїть криво. Ліхтар неприродний. Облуплений занадто сильно. Немає пожежі. Немає людей. У принципі всі ці ознаки можна пояснити, якби вони були окремо. Але все разом - це перебір", - ниють росіяни.

Варто також додати, що це далеко не перший подібний випадок, оскільки Сили оборони України дурять розвідку противника різними муляжами регулярно.

Джерело NV