22.01.24 

ImageЗавдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент фсб, який діяв на Дніпропетровщині.

Зловмисник фіксував напрямки польотів бойових літаків ЗСУ та намагався встановити їх класифікацію і розташування аеродромів.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Також фігурант "полював"за локаціями логістичних шляхів, якими здійснюють постачання зброї та боєприпасів на фронт. Щоб слідкувати за переміщенням військової техніки Сил оборони, зловмисник облаштував "спостережний пункт" у вікні власної квартири на п’ятому поверсі.

За кожне виконане завдання російська спецслужба перераховувала на банківську картку свого агента грошову "винагороду"

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у результаті спецоперації на території регіону у травні 2023 року. 

За матеріалами української спецслужби суд призначив йому 15 років тюрми.

Як встановило розслідування, російським агентом виявився 44-річний мешканець Синельниківського району. У липні 2022 року чоловіка дистанційно завербував кадровий співробітник фсб. У поле зору окупантів місцевий житель потрапив через свої антиукраїнські дописи на прокремлівських Телеграм-каналах. Подальшу комунікацію з агресором підтримував через анонімний чат у популярному месенджері.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)