11.03.24 

ImageПольща зможе використовувати найбільший авіаційний хаб у Європі, який планується збудувати біля Варшави, як не тільки вантажний, але й військовий центр.

Про це заявив журналістам президент країни Анджей Дуда.

У Польщі останнім часом точаться запеклі дискусії навколо планів будівництва Центрального комунікаційного порту (CPK), який має стати найбільшим авіаційним хабом у Європі. Збудувати цей порт планується за 40 кілометрів на південний захід від Варшави.

"Нам потрібен великий хаб, який буде насамперед вантажним аеропортом, а також посилить нашу безпеку. Пам'ятайте про те, що ми є членом НАТО, і у зв'язку з цим у нас є союзницькі зобов'язання. Виходячи з безпеки Польщі нам потрібен аеропорт, який зможе приймати найбільші військові транспортні літаки, який зможе прийняти цих літаків багато і який зможе прийняти ці літаки швидко", - сказав Дуда.

"Сьогодні ми не маємо такого аеропорту, який міг би реалізувати ці потреби. Він має бути побудований. Це має бути реалізовано через Центральний комунікаційний порт", - додав він.

"Центральний комунікаційний порт", відомий також як Транспортний вузол "Солідарність", - мегапроект уряду Польщі, спрямований на будівництво абсолютно нового цивільного аеропорту, розташованого приблизно за 40 кілометрів на південний захід від Варшави.