14.09.23 

ImageПрем’єр-міністр Південної Кореї Хан Дак Су та його польський колега Матеуш Моравецький в середу відвідали авіабазу в місті Мінськ-Мазовецький на сході Польщі, де вони спостерігали за корейськими винищувачами FA-50, які Польща нещодавно придбала разом з іншим військовим обладнанням.

Перші літаки FA-50 прибули до Польші у липні.

У четвер, у свою чергу, на відкритті виставки MSPO Міністр національної оборони Польші Маріуш Блащак вкотре наголосив на необхідності розвитку польської армії для стримування потенційного агресора.

Говорячи про військово-повітряні сили, він нагадав, що Польща має, зокрема, 48 літаків F-16, замовлено 32 літаки F-35, перші екземпляри яких будуть передані польським пілотам наступного року.

"Ми замовили 48 FA-50, 12 з цих літаків буде поставлено цього року, деякі вже є у ВПС Польщі, але цього все одно недостатньо. Нам потрібні ще як мінімум дві ескадрильї багатоцільових літаків. Які це будуть літаки – ми працюємо над деталями", – сказав він.

KAI T-50 - двомісний надзвуковий навчально-бойовий реактивний літак. Він розроблений південнокорейською фірмою аерокосмічної промисловості (Корейська аерокосмічна компанія — KAI) спільно з американською компанією Lockheed Martin.