10.04.24 

ImageДетективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Закарпатській області завершили досудове розслідування стосовно місцевого мешканця, який намагався перемістити через кордон незаконно виготовлені тютюнові вироби без марок акцизного податку України.

Слідством встановлено, що чоловік у мережі  Інтернет познайомився із мешканцем  Угорщини та домовився про продаж тютюнових виробів за значно нижчою за ринкову вартістю. 

Переправляти сигарети на територію Угорщини планували за допомогою безпілотних літальних апаратів.

Надалі обвинувачений придбав нелегальні тютюнові вироби без марок акцизного податку, безпілотники та підшукав місце для їх запуску. 

Однак під час спроби переправити сигарети за кордон його викрили правоохоронці. За результатами проведення огляду місця події детективи ТУ БЕБ у Закарпатській області вилучили понад 3 тис. пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку, 4 безпілотних літальні апарати, зарядні батареї до них, пульти управління та ноутбуки із відповідним програмним забезпеченням.

Мешканцю Закарпаття було повідомлено про підозру за ст. 204 Кримінального Кодексу України. Наразі справу скеровано до суду. 

Оперативний супровід здійснювали співробітники 27 прикордонного загону Держприкордонслужби України. Процесуальне керівництво - прокурори Закарпатської обласної прокуратури.