09.06.22 

ImageАдвокатка обвинуваченого Пулатова поскаржилася в суді на прокуратуру Нідерландів 

У Нідерландах в комплексі “Схіпхол” 9 червня почалось судове засідання у справі щодо збитого у небі над Донеччиною рейсу MH17 .

9 та 10 червня у суді виступатиме захист одного з чотирьох обвинувачених – росіянина Олега Пулатова. Його адвокати представляють свою позицію щодо озвучених раніше аргументів прокуратури. Про це повідомляє  Укрінформ.

Першою слово в суді сьогодні взяла адвокат Пулатова Сабіна тен Дусхате. Вона назвала безпідставними звинувачення проти росіянина, а також поскаржилася на порушення презумції невинуватості, зокрема, 18 травня 2022 року, коли прокуратура Нідерландів оприлюднила інтерактивну версію з детальним оглядом доказів, які свідчать про те, що четверо обвинувачених відповідальні за збиття літака рейсу МН17 та вбивство 298 людей.

“Не було враховано принцип, що підозрюваний є невинуватим, поки вину не буде доведено у порядку, передбаченому законодавством, і встановлено вироком суду”, - наголосила вона.

Рішення у справі МН17 можуть ухвалити 17 листопада або 15 грудня 2022 року. Суд не може наразі назвати конкретної дати і не знає, скільки часу буде потрібно на вирок.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.