09.06.22 

ImageДвох чоловіків, які намагалися переправити через державний кордон партію тютюну, затримали оперативні співробітники Чернівецького загону.

Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Вночі, в ході реалізації випереджувальної інформації щодо імовірного переміщення тютюнової контрабанди, прикордонники виявили місце злету та посадки безпілотного літального апарату.

Імпровізований командний пункт та місце злету саморобного літака правопорушники облаштували на околиці населеного пункту Буденець Чернівецького району. За його допомогою буковинець та мешканець Закарпаття намагалися переправити тютюнові вироби до сусідньої Румунії. Літальний апарат, який використовували правопорушники, за один рейс був спроможний доставити за кордон 300 пачок сигарет.

Виявлені «на гарячому» ділки намагалися втекти та уникнути покарання. Однак, прикордонники здійснили кілька попереджувальних пострілів у повітря, що й змусило правопорушників зупинитися. Як з’ясувалося згодом, чоловіки придбали літальний апарат на Закарпатті за шість тисяч євро та мали намір трохи заробити на тютюновій контрабанді.

На даний час правопорушників затримано, на місце події прибула слідчо-оперативна група Національної поліції. Подальшу долю чоловіків та літального апарату вирішить суд.