20.06.22 

Image72-га бригада з ПЗРК збила Су-25 і захопила в полон льотчика 

18 червня воїни 72-ї механізованої бригади зі старого радянського переносного зенітно-ракетного комплексу "Голка" збили під Світлодарськом штурмовик Су-25 ЗС РФ і захопили в полон пілота. 

Як повідомляє у фейсбук  Юрій Бутусов, в полон взяли майора ВКС РФ Андрія Володимировича Федорчукова.

Федорчуков на допиті зізнався, що є найманцем приватної військової компанії "Вагнер" і бере участь у вбивстві українців за зарплату найманця – 205 тисяч рублів на місяць. 

Полонений на допиті показав, що метою його атаки був ротний опорний пункт ЗСУ, а раніше він робив вильоти на бомбардування українських міст. 

Федорчуков дуже сподівається на обмін, він розуміє, що є найманцем і його можуть не виставити на обмін, і він може постраждати за свої злочини. 

 Бутусов пише, що у Федорчукова був із собою навігатор Гармін і смартфон із програмою Пронебо, щоб мати більш точну навігцію, ніж бортові навігаційні засоби ВКС РФ. 

« Цікаво, скільки Гармінів використовується ЗС РФ і чи американці можуть відстежити їх пересування? Це були б цінні дані. Також важливо, що через великі втрати бойових літаків і вертольотів ЗС РФ почали наймати льотчиків, яких у них уже не вистачає. Зрозуміло, полонений найманець "Вагнера"– це важливий приз», - зазначив Бутусов. 

На фото російський терорист Федорчуков зі своєю родиною, яку він утримує, скидаючи бомби на українських жінок та дітей, знищуючи наші міста.