21.06.22 

ImageРосійська авіакомпанія Azur Air через відсутність запчастин зупиняє експлуатацію приблизно половини літаків, які залишилися у її розпорядженні після введення санкцій.

Санкції, введені країнами ЄС щодо РФ, створили препятствия для здійснення закупівлі нових літаків і запчастин. У цій зв'язку в авіагалузі розвивається серйозний криза. 

Агенція Інтерфакс наводить витримки з листа гендиректора компанії Azur Air Євгена Корольова до співробітників.

"Це вимушені заходи, спрямовані на забезпечення максимальної безпеки польотів. Пока що ми займаємося вирішенням головної проблеми – пошуку каналів постачання запчастин", - Євгеній Королев. 

Azur Air зупиняє експлуатацію 10 із 22 своїх літаків.

Компанія спеціалізується на чартерних рейсах на замовлення туроператорів. За даними Росавіації, це восьма за обсягами пасажиропотоку авіакомпанія РФ за підсумками 2021 року. До введення санкцій у її розпорядженні було 35 Boeing.

Раніше повідомлялося про те, що запровадження паралельного імпорту не допоможе уникнути кризи в авіагалузі. Вже за п'ять років виникне потреба розбирати імпортні лайнери на запчастини.

Є також думка, що експлуатація літаків Boeing буде пов'язана із серйозними ризиками та труднощами, проблему не вирішить навіть розбирання інших лайнерів.