06.07.22 

ImageУ понеділок 4 липня увечері 230 біженців з України прибули літаком до міжнародного аеропорту Реджайн у канадській провінції Саскачеван.

Літак летів прямим рейсом з Варшави, Польща, та перевозив людей, які залишили свої домівки під час російського вторгнення в Україну.

Террі Денніс, законодавчий секретар, відповідальний за відносини між Саскачеваном та Україною, повідомив в аеропорту, що "Минуло багато часу. У нас один або два [рейси] перенаправили, і нарешті це сталося".

Boeing 787 пілотував власник літака та засновник громадської організації Solidaire аргентинський філантроп Енріке Пінейро.

Супроводжувала українців-біженців з Варшави до Реджайн 59-річна Фан Тхо Кім Фук, дівчина зі знаменитого фото під час війни у В’єтнамі 1972 року, Її зображення було нанесено на борт літака разом із написом "Ні війни".

"П’ятдесят років тому я стала жертвою війни. Я вижила, і я дуже вдячна всім людям, які знайшли спосіб допомогти тій маленькій дівчинці. І ось я тут. І я дуже вдячна бути частиною цього рейсу, щоб прийняти всіх українських біженців до Канади", – сказала Кім Фук.

Літаком керував аргентинський філантроп і пілот Енріке Пінейро. Фан Тхо Кім Фук приєдналася до рейсу з посланням мируЛітаком керував аргентинський філантроп і пілот Енріке Пінейро. Фан Тхо Кім Фук приєдналася до рейсу з посланням миру

Джерело cbc.ca