12.07.22 

ImageАеропорт "Київ" пропонують звільнити до кінця війни від орендної плати та податку на землю

11 липня на сайті міськради Києва був опублікований проєкт рішення щодо податку на землю та орендної плати аеропорту "Київ" ("Жуляни").

Згідно з пояснювальною запискою, на 1 червня 2022 року заборгованість із сплати податку на землю Міжнародного аеропорту "Київ"  складає 7 млн 002 тис. 287 грн. Заборгованість із орендної плати за землю складає на початок літа 70 727,91 грн. Таки борги виникли через введення воєнного стану.

"У зв’язку з закриттям повітряного простору та задля унеможливлення авіаційного проникнення російських окупантів в столицю України з 24 лютого 2022 року комунальне підприємство Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни) повністю зупинило свою виробничу діяльність. Таким чином, підприємство позбавлене можливості отримання доходів, як від основної (авіаційної) діяльності, так і від додаткової (надання приміщень в орендне користування)", — йдеться у пояснювальній записці.

Також, про звільнення від сплати орендної плати міську раду попросило дочірнє підприємство "Готельний  комплекс "Турист" приватного акціонерного товариства "Укрпрофтур".

Автор проєкту рішення — секретар Київської міськради Володимир Бондаренко пропонує тимчасово звільнити від сплати земельного податку та орендної плати 30 ділянок аеропорту та одну ділянку "Укрпрофтуру" з 24 лютого 2022 року до кінця війни та протягом місяця з дати припинення воєнного стану.

Джерело informator