18.07.22 

ImageТіла всіх восьми загиблих членів екіпажу українського літака Ан-12, що розбився в Греції, дістали з-під уламків літака і доправили в лікарню міста Комотіні.

У публікації EPT News повідомляється, що операція з виявлення загиблих на місці катастрофи Ан-12 завершена. Їхні тіла доставляються в лікарню Комотіні, де пройде судово-медична експертиза, пізніше їх передадуть дипломатичним представникам України в Греції.

Зараз на місці катастрофи літака почали працювати фахівці зі знешкодження боєприпасів.

Мер Пангео Філіппос Анастасіадіс заявив, що небезпечні речовини на місці катастрофи українського літака Ан-12 не виявлені.

Як повідомлялось, у ніч на 17 липня вантажний літак Ан-12 розбився на північному сході Греції. Літак виконував рейс з аеропорту "Костянтин Великий" поблизу Ніша у Сербії до столиці Йорданії - Амману.

Екіпаж до катастрофи встиг попередити про проблему з одним із двигунів, після чого диспетчери в Греції дозволили літаку приземлитися в аеропорту міста Салоніки або у повітряній гавані Кавали. Пілот вибрав останню, проте здійснити посадку не зміг. За даними очевидців, літак загорівся ще у повітрі, швидко знизився, а потім упав на землю, після чого стався вибух.

Джерело ukrinform