06.08.22 

ImageКолишня головна бухгалтерка аеропорту "Чернівці" списувала меблі та техніку, а потім розпоряджалась ними на власний розсуд.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Слідчі ГУНП в Чернівецькій області з’ясували, що колишня головна бухгалтерка комунального підприємства  "Міжнародний аеропорт "Чернівці"  ім. Леоніда Каденюка у 2019 році підробила низку договорів на придбання товарно-матеріальних цінностей за кошти підприємства. Вона несанкціоновано сформувала в службовій комп’ютерній програмі акти, на підставі яких списала придбані нею за кошти аеропорту меблі, побутову та комп’ютерну техніку. Таким чином посадовиця незаконно заволоділа майном підприємства і розпорядилася ним на власний розсуд.

Нестачу викрили під час проведення інвентаризації на комунальному підприємстві. За результатами проведеної судової економічної експертизи з'ясували, що зловмисниця завдала підприємству шкоди на суму понад 600 тисяч гривень.

Жінці повідомили про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених трьома статтями Кримінального кодексу: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, Несанкціоновані дії з інформацією та службове підроблення. 

Наразі правоохоронці вирішують питання  щодо обрання запобіжного заходу та накладення арешту на її майно для відшкодування заподіяної матеріальної шкоди. Досудове розслідування триває.

Джерело espreso