06.09.22 

ImageУ дохід держави повернули 4 млн грн застави, внесеної за одного з обвинувачених у справі колишнього аеродрому "Застава"

У вівторок, 6 вересня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора САП та постановила звернути в дохід держави заставу в розмірі 4 млн гривень.

Вказана сума застави була внесена за директора приватної авіакомпанії у справі колишнього одеського аеродрому "Застава". 

Поряд із цим, ВАКС зупинив судове провадження за обвинуваченням зазначеної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України до її розшуку.

Нагадаємо, обвинуваченими у справі є: колишній керівник департаменту комунальної власності Одеської міської ради (ОМР); ексголова постійної комісії ОМР; директор юридичного департаменту ОМР; директор приватної авіакомпанії та засновник товариства.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо. Одеська мерія придбала аеродром "Застава" восени 2016 року за 147 млн 850 тис. грн. з метою організувати на його території величезний цвинтар. За даними слідства, ціна операції була суттєво завищена на користь кількох чиновників.