19.09.22 

Imageросійська армія протягом останніх 10 днів втратила щонайменше чотири бойові літаки, а з початку вторгнення – близько 55.

Про це повідомляє  у Твіттері Міністерство оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії з посиланням на британську розвідку.

"З високою долею ймовірності росія втратила щонайменше чотири бойові літаки в Україні протягом останніх 10 днів, у результаті їх кількість з початку вторгнення скоротилася приблизно на 55", - йдеться у щоденному розвідувальному огляді ситуації від 19 вересня.

Відповідно до оцінки британської розвідки, це зростання втрат російських бойових літаків в останні дні було пов’язано, скоріш за все, з тим, що авіація йшла на більший ризик у своїх спробах "надати безпосередню повітряну підтримку російським наземним військам під тиском українського наступу".

"Ситуаційна обізнаність російських пілотів часто погана. Існує реальна ймовірність того, що деякі літаки заблукали над територією противника та потрапили в більш щільні зони протиповітряної оборони, оскільки лінії фронту швидко просувалися", - йдеться у звіті.

Також у МО Британії заявили, що "триваюча відсутність у росії переваги в повітрі залишається одним із найважливіших факторів, що лежить в основі крихкості її оперативної схеми в Україні".

За даними Генштабу ЗСУ, з 24 лютого до 18 вересня внаслідок дій Сил оборони України російська армія втратила 251 літак.

ПК Центр поідомило, що сьогодні, 19 вересня близько 8 години ранку на Херсонщині знищено штурмовик Су-25. 

Джерело ukrinform