13.10.22 

ImageПортугалія передасть Україні шість радянських гелікоптерів. Один гелікоптер потребує ремонту після аварії. 

Про це повідомила міністерка оборони Португалії Олена Каррейрас за підсумками зустрічі глав Міноборони країн-членів НАТО.

Португалія передасть гелікоптери конструкторського бюро Камова, яке входить до холдингу "Вертольоти Росії". Португалія не зможе їх більше експлуатувати та обслуговувати у зв'язку із введеними проти РФ санкціями. Глава Міноборони сказала, що гелікоптери передаються у тому стані, в якому вони зараз перебувають.

"На прохання України та спільно з МВС ми надамо у розпорядження України наш парк гелікоптерів "Камов", які у зв'язку з поточним сценарієм, санкціями, введеними проти Росії, ми більше не можемо експлуатувати. У них немає сертифікатів льотної придатності, і ми навіть не зможемо їх відремонтувати", – сказала Каррейрас.

Вона зазначила, що Україна знає, в якому стані гелікоптери, і зможе їх відремонтувати. За її словами, "ідея у тому, щоб передача гелікоптерів відбулася якнайшвидше".

Сьогодні Столтенберг оголосив, що НАТО найближчим часом передасть Україні обладнання для боротьби з російськими безпілотниками, зокрема дронами-камікадзе іранського виробництва.

Іспанія готова передати Україні чотири системи ППО MIM-23 Hawk, призначені для перехоплення ракет.

Фото ілюстративне

Джерело .liga.net