18.11.22 

ImageВ СБУ розповіли, чи має президент "Мотор Січі" Богуслаєв доступ до держтаємниці

Президент "Мотор Січі" Вячеслав Богуслаєв, яки підозрюється у співпраці з РФ під час війни, не має доступу до державної таємниці.

Про це йдеться у відповіді Служби безпеки України на запит Українських Новин.

СБУ також наголошує, що державна таємниця охороняється законом і за розголошення відомостей, які містять державну таємницю передбачена кримінальна відповідальність.

Разом з тим, в СБУ не повідомили, чи має Богуслаєв громадянство Росії та чи проходив він спеціальну перевірку як президент "Мотор Січі".

Як повідомляли раніше, Шевченківський районний суд Києва взяв під варту президента найбільшого виробника авіаційних двигунів та газотурбінних установок компанії "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва, який підозрюється у співпраці з Росією під час війни.

Служба безпеки України опублікувала аудіозаписи телефонних розмов президента "Мотор Січі" Богуслаєва, які підтверджують його співпрацю з країною-агресором.

Навіть після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Богуслаєв, який раніше неодноразово обирався депутатом Верховної Ради від Партії регіонів, продовжував постачати РФ двигуни та інші запчастини до ударних вертольотів.

Джерело ukranews