17.12.22 

ImageПро кілька конкретних проблем, які викликають таку неприязнь до авіакомпанії серед мандрівників

Дійсно, є багато вагомих причин, чому мандрівникам варто обрати ірландський бюджетний перевізник для подорожей усередині Європи. Але в Simple flying  подивились на інший бік медалі та на причини, чому низькі тарифи Ryanair насправді не варто шукати.

5/5 Віддалені аеропорти та незрозумілий час польотів

Один із способів Ryanair зберегти свої експлуатаційні витрати на низькому рівні — літати в невеликі аеропорти, які стягують нижчі збори. Якщо мова йде про великі європейські міста, перевізник, швидше за все, вибере другорядний аеропорт, який не тільки розташований далеко від центру міста, але й має погане сполучення з містом. Насправді, коли йдеться про ці великі міста, аеропорти авіакомпанії можуть навіть не вважатися частиною столичного району головного міста, а розумний маркетинг і брендинг можуть змусити мандрівників подумати інакше.

Приклади цього:

Париж Бове

Брюссельський південний аеропорт Шарлеруа

Міланський аеропорт Бергамо

І, звичайно, Лондон Станстед і Лондон Лутон

Щоб зберегти низькі експлуатаційні витрати, авіакомпанія часто вибирає менш популярний час доби для багатьох своїх рейсів. Незважаючи на те, що в мережі Ryanair існує багато послуг з розумним часом, є також багато рейсів, на які мандрівники прибувають у пункт призначення посеред ночі, коли доступних транспортних послуг мало.

4/5 Невпинна реклама

Досить погано, що Ryanair намагається постійно «продавати» вам додаткові подорожі під час процесу бронювання, але ви також можете мати рекламу внизу деяких електронних листів Ryanair із підтвердженнями та нагадуваннями. Від норми додаткового багажу до оренди автомобіля, готельних пакетів тощо, Ryanair не бракує можливостей, які пропонують вам витратити більше грошей.

Промо-акції на борту доповнюють цей досвід: акції на спинках сидінь і самих дверцятах шафки/смітника. Окрім цієї візуальної реклами, стюардеси можуть продавати або не продавати лотерейні квитки та товари безмитної торгівлі на вашому рейсі.

3/5 Плата за все

Дещо пов’язаним із великою кількістю реклами є той факт, що опубліковані Ryanair ціни на авіаквитки включають дуже мало. Дійсно, базовий тариф включає ваше місце та надбавку на предмет, достатньо малий, щоб поміститися під сидінням попереду вас.

Як наслідок, ви будете платити додатково за все інше: сумку, яку можна помістити в шафку, будь-який зареєстрований багаж, вибір місця тощо. Мабуть, найбільш зневажливою є плата за те, що ви не зареєструвалися онлайн. Для тих, хто пропустив усі попередження щодо цієї плати, підхід до стійки реєстрації за одну-дві години до рейсу стане вкрай неприємним сюрпризом.

З поширеністю "плати за все" пов’язаний той факт, що тим, хто не бажає платити за вибір місця, буде розподілено місце навмання. Деякі мандрівники клянуться, що це не зовсім випадково, і що середні місця призначаються тим, хто вирішив ризикнути. Як ви думаєте, що там відбувається?

2/5 Інші дрібниці

Можливо, менш значущим є той факт, що Ryanair має надзвичайно прості місця. На борту Boeing 737 темно-сині сидіння авіакомпанії не мають можливості відкидатися назад і не мають кишень на спинках сидінь для зручного зберігання невеликих електронних пристроїв або книг.

Для тих, хто, можливо, не любить стояти за низьких температур, сильної спеки чи дощу, поширений метод авіакомпанії – посадка за допомогою повітряних сходів може стати ще одним неприємним досвідом.

1/5 Кидання кубика

Нарешті, здавалося б, якщо ви витримаєте все вищесказане, все ще є шанс, що з вашим польотом щось піде не так. І незалежно від того, чи є в цьому провина авіакомпанії, іноді здається, що Ryanair не надає належного обслуговування клієнтів і зв’язку перед обличчям операційних проблем.

Будь то страйк в аеропорту чи сильний шторм, клієнти можуть годинами чекати, не отримавши від Ryanair оновленої інформації про статус свого рейсу. Таким чином, у рідкісних випадках, коли щось йде не так, з Ryanair , здається, справді йде не так.

Не дивлячись на репутацію авіакомпанії щодо жорстких посадок, багато проблем, які згадували, насправді не є винятковими для Ryanair, а насправді стали досить поширеними серед лоу- та наддешевих перевізників у всьому світі. Однак часто, якщо ви знаєте, на що йдете, надзвичайно низькі тарифи зроблять усе це стерпним.