12.01.23 

ImageУ 2022 році аеропорт "Ряшів – Ясенка" обслужив понад 730 тисяч пасажирів. Результати, зафіксовані у другій половині року, були найкращими в історії аеропорту.

Мережа літніх сполучень була рекордно високою, охоплювала 20 міжнародних та 3 національних маршрути. 

"Результат, якого ми досягли, тобто 95 відсотків, є приводом для великого задоволення, але жодна цифра не може відобразити те, що сталося в нашому аеропорту минулого року. Роль, яку нам довелося відіграти внаслідок агресії росії проти України, поставила перед нами безліч викликів, які ми успішно подолали. У цих умовах найбільшим успіхом вважаю безперебійне обслуговування регулярних рейсів, а також послідовний розвиток мережі регулярних та чартерних сполучень", – каже президент правління аеропорту Адам Гамрищак. 

Серед перевізників, які виконували регулярні рейси до та з аеропорту у 2022 році, лідером залишився Ryanair. Boeing 737 ірландської авіакомпанії перевезли майже 290 тисяч пасажирів. LOT Polish Airlines обслужив понад 200 тис. пасажирів, а Wizz Air – 82 тисячі. Лондон (188 тис.) і Варшава (178 тис.) залишаються найпопулярнішими напрямками, а Анталія (44 тис.) – найпопулярнішою серед сонячних напрямків.

Через геополітичну ситуацію аеропорт "Ряшів – Ясенка" приймав багатьох лідерів з усього світу, зокрема кілька десятків президентів та прем’єр-міністрів – зокрема, його відвідали президент США Джо Байден, президент України Володимир Зеленський, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйнен тощо. 

Додамо, що в статистиці у 2022 році значну частку займають літаки з гуманітарною допомогою (загалом майже 15 тис. злетів і посадок), зокрема понад 300 літаків медичної евакуації, які перевозили хворих і постраждалих у результаті війни росії проти України з аеропорту до госпіталів і клінік Західної Європи.

Нагадаємо, що українське небо закрите для польотів цивільних літаків із першого дня повномасштабної військової агресії рф – із 24 лютого цього року. У Міністерстві інфраструктури вважають, що Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького за гарантій безпеки може першим відновити польоти в Україні.

Аеропорт "Ряшів – Ясенка" – найближчий до України польський аеропорт, який розташований приблизно в 170 км від Львова (до трьох годин їзди, не враховуючи час на проходження кордону). Аеропорт розташований на відстані 10 км від центру міста Жешува (Ряшів). Аеропорт має один термінал, який складається з невеликої зони прильоту, 4-х воріт для відльоту.

Фото Київавіа 

Джерело  rzeszowairport