18.01.23 

ImageВ Броварах упав вертоліт ДСНС Eurocopter EC225 LP Super Puma.

18 січня вранці у Броварах розбився гвинтокрил ДСНС.

Всього наразі відомо про 18 загиблих, серед них керівництво МВС - міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович, та 3 дітей.

22 потерпілих перебувають в лікарні, з яких 10 дітей.

На місці працюють всі профільні та спеціалізовані служби. Триває огляд місця події.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального марафону повідомив, що для розслідування причин катастрофи має бути створена комісія.

"Про причини говорити зарано. Є кілька факторів, які можуть впливати на такі речі, через які може статися катастрофа. Комісія буде розслідувати, це не буде за 1-2 дні, тому що дослідити авіакатастрофу – це певний час повинно зайняти. Думаю, що буде створено державну комісію, в яку увійдуть різні фахівці, і аварійні, і дослідять ті причини, що саме відбулося, які фактори впливали на те, ще вертоліт, на жаль, впав", — зазначив він.

За інформацією ДСНС, вертоліт ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) неодноразово залучався до виконання завдань із транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій. Серед авіаційних суден системи МВС цей борт найчастіше використовувався з огляду на можливість одночасно перевозити достатню кількість людей. Екіпаж судна був підготовлений до виконання завдань при складних умовах, мав необхідну кількість годин нальотів саме на вертольотах ЕС-225.