20.01.23 

Image20 січня 2023 року колегією суддів Вищого антикорупційного суду винесено вирок, яким колишнього державного службовця категорії "А" визнано винуватим у зловживанні службовим становищем.

Це завдало тяжких наслідків для ТОВ "Українсько-середземноморські авіалінії", тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, повідомила пресслужба НАБУ. 

Суд визнав ексголову ДАСУ Дениса Антонюка винуватим у тому, що він з корисливим мотивом, в інтересах ПрАТ "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України", умисно вчинив низку дій, які призвели до отримання цією авіакомпанією переваг для здійснення польотів за маршрутом "Київ – Тегеран – Київ" та спричинили тяжкі наслідки для іншої компанії, а саме ТОВ "Українсько-середземноморські авіалінії".

За вироком суду експосадовцю призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 8,5 тис. грн. 

Вирок суду може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.