15.03.23 

ImageСША вжили заходів, щоб безпілотник MQ-9 Reaper, що впав у Чорне море, не потрапив у чужі руки.

Про це заявив координатор із стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає CNN .

"Ми вжили певних заходів, щоб до Reaper ніхто не дістався. Зрозуміло, ми не хочемо, щоб хтось, крім нас, до нього мав доступ", - заявив Кірбі.

Раніше представник Пентагону генерал Патрік Райдер заявив, що безпілотник, який зазнав аварії, не опинився в руках російських військових.

Нагадаємо, 14 березня ВПС США повідомили, що російський літак Су-27 зачепив гвинт американського безпілотника MQ-9 над Чорним морем, через що американським силам довелося збити MQ-9 у міжнародних водах.

У Міноборони РФ заявили, що американський безпілотник впав у Чорне море через свій різкий маневр, російські винищувачі з ним не контактували.

ДОВІДКА. Reaper – розвідувально-ударний безпілотник армії США, що важить близько 4,7 тонни за повного завантаження. Здатний розвивати швидкість до 480 км/год, літати на висоті близько 15 км.

MQ-9 може виконувати такі місії, як ISR (стеження, спостереження та розвідка), близьку авіаційну підтримку або CSAR (бойовий пошук та порятунок).

В ударній версії MQ-9 Reaper має підвіски для озброєння. Може бути озброєний протитанковими ракетами AGM-114 Hellfire класу "повітря-земля", коригованими бомбами Mark 82 та іншим озброєнням. 

Нагадаємо. Американський виробник зброї General Atomics запропонував уряду України продати два безпілотники Reaper MQ-9 за долар з певними умовами.

Джерело Цензор