01.04.23 

ImageКомандувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук привітав колег із Королівських ПС.

Про це повідомляють на офіційному Telegram-каналі Командування Повітряних Сил:

"1 квітня 2023 року Королівським Повітряним Силам Великої Британії — 105 років!

За більш як столітню історію Королівські Повітряні Сили завжди були однією з найпотужніших повітряних армій світу й зіграли ключову роль в операціях із безпеки та стабілізації в усьому світі!

Сьогодні Велика Британія надає безпрецедентну підтримку українському народу в боротьбі з російським агресором, український народ безмежно вдячний британцям!

Від особового складу Повітряних Сил Збройних Сил України вітаю весь персонал Королівських Повітряних Сил з цією датою!".

Довідково: Королівські повітряні сили Великої Британії (англ. Royal Air Force, RAF) — складова частина збройних сил Сполученого Королівства.

Королівські ПС ведуть свою історію з початку офіційного формування 1 квітня 1918 року. Зі здобуттям перемоги в Першій світовій війні ПС Великої Британії на той час стали найбільшими повітряними силами окремої країни. З моменту свого утворення вони грали виняткову роль у військовій історії Британії, особливий внесок був зроблений ними за часів Другої світової війни, зокрема битви за Британію.

Нагадаємо, на повітряному параді до Дня Незалежності України у 2021 році багатоцільові винищувачі четвертого покоління Eurofighter Typhoon проходили над Хрещатиком в одному строю з нашими винищувачами.

Джерело armyinform