03.05.23 

ImageЧерез закриття російського повітряного простору європейські авіакомпанії на рейсах до Китаю перебувають у невигідному конкурентному становищі порівняно з китайськими конкурентами. 

Air France вимагає від уряду Франції вжити заходів проти китайських авіакомпаній через несправедливу перевагу, яку вони отримали, використовуючи російський повітряний простір.

За інформацією джерел Bloomberg , знайомих із ситуацією, французьке відділення Air France-KLM хоче, щоб президент Макрон запровадив податки чи інші заходи, які створили б аналогічну базу витрат між Air France і китайськими авіакомпаніями. 

Відкриття дверей для китайських авіаліній дало б поштовх для готелів і ресторанів Франції, оскільки величезний ринок виїзного туризму в Китаї оговтується від суворих обмежень на подорожі через Covid-19. 

Але це ризик для авіаперевізника Франції, який до пандемії здійснював 32 рейси на тиждень до Китаю, а зараз лише шість. Пасажири вважають за краще вибирати китайські авіакомпанії через нижчі тарифи, які в тому числі забезпечені меншими витратами на паливо.

"Ми підтримуємо збільшення пропускної спроможності між Францією та Китаєм, але повинні бути рівні умови", — сказав представник Air France. "Зараз існує викривлення конкуренції, яке потрібно взяти до уваги".