03.05.23 

ImageAir Moldova  з 2 травня зупиняє всі рейси та припиняє продаж квитків до рішення суду про реструктуризацію задля уникнення банкрутства.

Про це авіакомпанія повідомила на своїй фейсбук-сторінці. 

"Сьогодні авіакомпанія подала до суду клопотання про схвалення прискореної реструктуризації компанії, яка є планом дій, метою якого є уникнення банкрутства авіакомпанії, розв'язання наявних проблем і прийняття інвестицій", - повідомляє  Air Moldova.

Перевізник оголошує, що процедура реструктуризації є рішенням, визначеним компанією, яке дозволить використовувати зовнішні інвестиції виключно для розвитку компанії, щоб пізніше були виплачені чинні борги.

У компанії стверджують, що після прийняття судом клопотання про прискорену реструктуризацію Air Moldova відновить польоти та продаж квитків.

"Таким чином, до рішення щодо прийняття або відхилення запиту компанія призупиняє виконання рейсів і продаж квитків, починаючи з 2 травня 2023 року. Відновлення діяльності буде можливе протягом 3 дні з моменту рішення суду", – зазначає Air Moldova.

Нагадаємо, 2 березня Air Moldova повідомила, що "у зв'язку з операційними труднощами" скасувала рейси до Праги, Парижа, Лондона, Стамбула і Тбілісі, заплановані на 2 і 3 березня. 7 березня головний авіаперевізник Молдови продовжив скасування та зменшення чисельність рейсів з/до Кишинева.

16 березня стало відомо, що українська авіакомпанія SkyUp надала молдовському перевізнику свої літаки та екіпажі для виконання рейсів після того, як у Air Moldova виникли проблеми з орендованими бортами.

Джерело espreso.tv