19.06.23 

ImageУ Франції в понеділок, 19 червня, відкрився найбільший у світі авіасалон, який триватиме до кінця тижня. 

Паризькийі авіасалон, який чергується з британським Фарнборо, вперше за чотири роки проходить у Ле-Бурже після того, як у 2021 році він був скасований через пандемію.

Про це повідомляє Reuters .

Президент Франції Еммануель Макрон прилетів на авіасалон на гелікоптері та спостерігав за льотною демонстрацією, ознайомився з розробкою реактивного літака Airbus A321XLR та французького винищувача Rafale.

Пізніше очікується політ американського винищувача F-35.

Авіашоу проходить без російської присутності. Очікувалося, що на виставці будуть присутні деякі українські посадовці та аерокосмічні компанії.

Французька компанія Thales оголосила про контракт з Індонезією на 13 радіолокаторів дальнього спостереження за повітрям.

Щодо комерційної точки зору, виробники літаків прибули з очікуванням зростаючого попиту авіакомпаній.

Але виробники також стикаються з проблемою задоволення цього попиту, оскільки постачальники борються зі зростанням витрат, дефіцитом запчастин і дефіцитом кваліфікованої робочої сили Також очікується, що Airbus  оголосить про рекордне замовлення на 500 вузькофюзеляжних літаків від індійського бюджетного гіганта IndiGo.

Airbus збирався підтвердити, що Qantas використовує опціони на ще дев’ять A220, як авіакомпанія оголосила цього року.

Airbus також близький до потенційно великого замовлення на вузькофюзеляжні літаки від мексиканського бюджетного перевізника Viva Aerobus. Кількість літаків, що обговорювалася, перевищувала 100, хоча до понеділка деякі джерела повідомили, що число в остаточній угоді може наблизитися до 60. Мексиканський перевізник вже давно є полем запеклої битви між Boeing і Airbus.