20.06.23 

ImageКомпанія Airbus розпочала Паризький авіасалон 2023, забезпечивши найбільше замовлення на літаки в історії.

У перший день авіасалону європейський виробник отримав замовлення від трьох авіакомпаній. Перше замовлення дня для Airbus надійшло від національного перевізника Маврикія. Air Mauritius замовила три Airbus A350 , збільшивши свій флот A350 до семи літаків.

Airbus також погодився на замовлення 30 літаків сімейства Airbus A320 з Flynas. Очікується, що десять літаків будуть A321XLR , що забезпечить бюджетного авіаперевізника Саудівської Аравії необхідним парком для виходу на міжнародний рівень.

ImageОднак, незважаючи на значне замовлення flynas, найбільше обговорювали лише одного авіаперевізника Саудівської Аравії – Riyadh Air. Після вражаючого обльоту минулого тижня у своїй рідній країні новий Boeing 787-9 привернув увагу всіх на авіасалоні.

Головний момент першого дня, безсумнівно, прийшов від IndiGo.  Індійський лоукост-перевізник отримав замовлення на приголомшливі 500 літаків сімейства Airbus A320, що стало найбільшим замовленням в історії. Завдяки цьому замовленню загальна кількість літаків сімейства A320, придбаних IndiGo з 2011 року, досягла 1330, трохи менше 1000 з яких все ще очікують доставки.

De Havilland скористався нагодою, щоб показати останню версію свого літака DHC-6 Twin Otter , який вперше піднявся в небо майже 60 років тому. Вважається, що канадський виробник вже отримав замовлення на 45 літаків, хоча особи клієнтів поки не розголошуються.

Тим часом керівник авіакомпанії Qatar Airways представив свій перший літак Gulfstream G700 під гучну помпу. Виконавчий відділ Qatar Airways замовив десять літаків, які використовуватиме для перевезення VIP-пасажирів по всьому світу.

ImageІ, нарешті, незважаючи на те, що був дещо затьмарений рекордним замовленням Airbus, Boeing з’явився в перший день зі своїм останнім флагманським широкофюзеляжним літаком – Boeing 777X.

Джерело simpleflying