07.07.23 

ImageКолишньому директору аеропорту "Ужгород" повідомлено про підозру  у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, а керівнику підрядного товариства – у службовому підробленні та заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах.

Про це повідомила Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

Суд вже обрав фігурантам запобіжні заходи. Попри позицію сторони обвинувачення, слідчий суддя взяв очільника товариства під домашній арешт, а екскерівнику аеропорту визначив заставу у розмірі 51 тис. грн. Прокуратура вже оскаржила це в апеляційному порядку. Також на нерухоме майно підозрюваних накладено арешт.

Як повідомляє прокуратура, досудовим розслідуванням встановлено, що комунальне підприємство та підрядне товариство уклали договір на виконання реконструкції світлосигнальної системи аеродрому та системи її електропостачання. Загальна вартість проєкту становила майже 79 млн грн.

Під час будівництва підрядник за завищеною вартістю придбав спецобладнання, яке, до того ж, не відповідало вказаним у документації вимогам. При цьому вніс недостовірні дані до акту вартості вмонтованого устаткування. Діючий на той час керівник летовища, неналежно виконуючи службові обов’язки, погодив підроблений документ.

Унаслідок неправомірних дій збитки державному бюджету склали 7,5 млн грн., вважає прокуратура. 

Триває слідство, яке здійснює ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу обласного Управління СБУ.

Про монтаж світлосигнальної системи в аеропорту "Ужгород" повідомлялось в 2021 році.