13.11.23 

ImageЗа даними Центру національного спротиву російське міноборони практикує застосування цивільних авіакомпаній у військових цілях.

Зокрема авіакомпанія I Fly Airlines виконує спецрейси з Новосибірська до Ростова. Надалі особовий склад направляється до України. Міноборони системно використовує цивільні авіакомпанії дотуючи їх. Адже після введення низки санкцій російські авіакомпанії зазнали суттєвих фінансових втрат. Відтак, наближені до влади власник авіакомпаній отримують замовлення від міноборони, аби заробити хоч якісь кошти. 

Власником авіакомпанія I Fly Airlines є Олександр Буртін, який також є співзасновником та співвласником російської туристичної компанії Tez Tour. Гендиректором авіакомпанії являється Кирило Романовский. 

Раніше Служба безпеки України оголосила про підозри керівнику Росавіації Олександрові Нерадьку, який надав цивільні літаки для перекидання військових РФ на фронт,  а також Гендиректору Уральських авіаліній Сергію Скуратову, який надав у доступ літаки компанії для міноборони рф. 

Джерело sprotyv