13.12.23 

ImageНа Закарпатті співробітники оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону припинили протиправну діяльність з переміщення через кордон тютюнових виробів.

Про це повідомила прес-служба ДПСУ. 

У вівторок ввечері, у ході реалізації оперативної інформації, на околиці села Підвиноградів Берегівського району прикордонники виявили місце запуску, виготовлений вручну безпілотний літальний апарат, автомобіль, в якому знаходились пускова установка "літачка" з пультом управління, балон, компресор та ноутбук із завантаженою картою українсько-угорської ділянки кордону. Крім того, було виявлено майже 1500 пачок безакцизних сигарет, які контрабандисти мали намір переправити до Угорщини.

Контрабандисти покинули місце "управління", як тільки зрозуміли, що їх викрито.

Про даний факт прикордонники повідомили співробітників БЕБ у Закарпатській області.

Про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 204 ККУ "Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів", ст. 282 ККУ "Порушення правил використання повітряного простору", направили повідомлення до Закарпатської обласної прокуратури та Головного управління Нацполіції в Закарпатській області.