21.12.23 

ImageЗняття режиму обмеження польотів в агресорський аеропорт Краснодара можуть відкласти на кілька тижнів з міркувань безпеки.

Його анонсували на 25 грудня, повідомляє Еспресо.

Наразі відкриття аеропорту не відповідає вимогам безпеки з урахуванням проведення "СВО". Питання з безпекою, як кажуть, має бути вирішене до лютого 2024 року.

Те, що по Краснодару поки що не всі питання безпеки знято, сказало й інше російське джерело, близьке до федеральних органів влади. Остаточного рішення щодо відновлення роботи аеропорту ще немає - його повинні ухвалити цієї п'ятниці.

Як пишуть росЗМІ, 22 грудня відбудеться обговорення технічних можливостей відновлення польотів до аеропорту Краснодара. Зокрема, буде розглянуто результати роботи представників Міноборони. Військові повинні надати свої міркування щодо технічних можливостей організації рейсів, а також про можливі небезпеки для пасажирських літаків. При цьому було виявлено низку технічних проблем та проблем у галузі безпеки.

У зв'язку з цим відкриття краснодарської авіагавані, заплановане на 25 грудня, російські джерела вважають малоймовірним.