03.01.24 

ImageНачальник штабу ВПС Пакистану, головний маршал авіації Захір Ахмед Бабар на церемонії в Центральному повітряному командуванні підтвердив плани ВПС Пакистану закупити багатоцільовий "винищувач-невидимку" Shenyang J-31 у Китаю.

Маршал заявив, що "фундамент для придбання літака J-31 Stealth Fighter уже закладено, і він найближчим часом має стати частиною флоту пакистанських ВПС".

Винищувач J-31 оснащений двома турбовентиляторними двигунами з можливістю форсажу, які виробляють тягу 115 кН кожен із загальною тягою 230 кН у безфорсажному режимі, що дозволяє йому здійснювати суперкрейсерський політ.

Як рекламуєтсья, літак має максимальну злітну масу 12700 кг, тому він здатний нести навантаження з чотирьох ракет великої дальності у двох конформних внутрішніх відсіках, без зовнішніх паливних баків, і все ще мати бойову дальність 1250 кілометрів. Наскільки Китаю вдасться досягнути запланованих характеристик - невідомо.

Image 

Літак стане одним із двох бойових винищувачів п’ятого покоління, які пакистанські ВПС мають намір поставити на озброєння починаючи з початку 2030-х років.